Barış ve Demokrasi Partisi

Bize Boyun Eğdiremeyeceksiniz

Posted on: 11/06/2012

BASINA VE KAMUOYUNA

Facebook üzerinden KCK üyeliği

Bugüne yine gözaltılar ve tutuklamalarla başladık. Bursa’da PM Üyemiz Ayla Yıldırım ve parti üyelerimiz Sevim Kaya,Ziynet Kanat,Dilşah Kanat, Mehmet Curan,  Ahmet Getiren,Nurettin Tomris,Ercan Erdoğmuş sosyal paylaşım siteleri üzerinden KCK faaliyeti gösterdikleri gerekçesiyle göz altına alındı. Beğendikleri köşe yazarlarının yazılarını paylaşmak, partinin etkinliklerini kendi sayfalarında duyurmak, arkadaşlarımızın sabahın köründe evlerinin basılması, evlerinin aranması, bilgisayarlarına el konulması, gözaltına alınması için yeterli bir sebep.

Belli ki, gizli tanıklar bulmak, telefon konuşmalarını yorumlamak, parti toplantılarımızı ve parti faaliyetlerimizi illegalize etmek yetmedi. Şimdi facebook kullanmak da “KCK” üyeliğinin delili sayılıyor.

Ayrıca, Hakkari ile Ağrı’nın Doğubayazıt İlçesi’nde de düzenlenen ev baskınlarında 28 kişi gözaltına aldı. 

Ve bugün yine Van’da. BDP Muradiye İlçe Başkanı Mehmet Şirin Yıldız, Özalp Belediye Başkanı Murat Durmaz, BDP Başkale eski İlçe Başkanı Derviş Polat, Edremit Belediye Başkanı Abdulkerim Sayan, BDP Çaldıran İlçe Başkanı Metin Adugit, BDP Erciş eski İlçe Başkanı Veli Avcı ile BDP Özalp İlçe Başkanı Yakup Almaç “örgütüyesi olmak” iddiasıyla tutuklandı.

Başbakan’ın “devlet içinde devlet” oldu dediği mahkemelerin verdiği tutuklama kararları meşru değildir. Çünkü devlet içinde devlet olmak suç ve bu suçu işleyen mahkemelerin kararları meşru olamaz. 

Merkezi iktidar Belediye Başkanlarını tutuklayarak yerel iktidara karşı darbe yapıyor. Halkın oyuyla işbaşına gelmiş, Belediye Başkanını tutuklamak, “yerel Başbakanı” tutuklamak anlamına geliyor. Seçilmişe karşı ordu darbesi neyse polis darbesinin de anlamı budur.

Başbakan, onun Emniyet’i ve onun yargısı darbecidir.

İktidarı da, onun Emniyeti’ni de, onun yargısını da artık kınamıyoruz. Bu darbecilere sadece diyoruz ki, “bize boyun eğdiremeyeceksiniz.”

Başından itibaren bu hukuk dışı ve vicdansızca yürütülen operasyonlara suskun kalanlara da hatırlatmak istiyoruz: Sizi de adaletsizlikten hukuksuzluktan koruyacak olan suskunluğunuz değil, adaletsizliğe, hukuksuzluğa son verme çabası olacaktır. Biliniz ki, artık tüm facebook kullanıcıları bile tehdit altındadır.

11 Haziran 2012

BDP Eş Genel Başkan Yardımcısı

Filiz KOÇALİ

Yorum bırakın